Æblegårdens historie

Æblegården – mere end 40 år

Historien

Æblegården var oprindeligt en stor Æbleplantage, heraf navnet. Vores hovedhus er et hyggeligt gammelt bindingsværkshus med stråtag fra 1847 og emmer af sjæl og historie. Huset hvori Æblegårdens børn og unge bor, er det gamle frugtlager, som oprindeligt blev opført i 1945 og ombygget i 1991 til bebyggelse af opholdsstedets stiftere, Inge og Bendt Lærke.

Æblegården – mere end 40 års erfaring

I 1980 overtager Inge og Bendt Lærke Æblegården og etablerer indledningsvis et familiekollektiv på stedet. Kollektivet bestod fra starten af tre familier, men allerede i 1985 ændrede Æblegården karakter. Den blev en selvejende institution og godkendt som opholdssted for børn i alderen 7 til 18 år. Herefter blev den Æblegårdens skole oprettet, og der blev i takt med udvidelsen ansat flere pædagoger og lærere.

Inge Lærke boede i Æblegårdens hovedhus og forblev leder af stedet frem til sin pension i 2007, hvor Holger Hviid Sørensen tog over og var stedets leder frem til 2020.

Æblegårdens nuværende leder, Anne Boye tiltrådte lederposten i 2020, dette efter at have varetaget jobbet som stedets Souschef godt et års tid. Trods Æblegårdens over 40 år lange historie, er nuværende leder således kun den tredje i rækken.

I 2019 blev Æblegårdens Bosted med 2 pladser etableret.